• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geloof dat ik weer een groot renner kan worden"

  "Fysiek ben ik goed, maar het vergt tijd om je weer aan te passen aan het leven in het peloton."

  Andy Schleck heeft op de Luxemburgse televisie gereageerd op het verhaal dat hij vorige week dronken een hotel in München binnenstapte. "Absoluut belachelijk", zegt de renner van RadioShack. Hij blijft er trouwens van overtuigd dat het weer helemaal goed komt.

  Andy Schleck reed sinds juni 2012 en zijn val in de Dauphiné geen platte prijs meer. 2013 moet het jaar van de wederopstanding worden, maar tot nu loopt het niet.

  "In december trainde ik hard, maar toch was de start van mijn seizoen niet zoals ik gehoopt had. Fysiek ben ik goed, maar het vergt tijd om je weer aan te passen aan het leven in het peloton."

  Het verhaal dat hij vorige week dronken een lift instapte in een hotel in München - zoals een Franse politicus beweerde - doet Schleck af als onzin. "Dat verhaal is absoluut belachelijk en ik lig er niet wakker van. Ik ben het al vergeten en ik wil er voorts niet op reageren."

  Mentaal zou het schoentje knellen bij Schleck. "De druk is er altijd", antwoordt hij daarop. "Ik hoop dat het beter gaat de komende maanden. Ik geloof nog altijd dat ik weer een groot renner kan worden. De mensen die in mij geloven, blijven in mij geloven."

  "Ik wil een goed niveau halen in de klimklassiekers en klaar zijn voor de start van de Tour."

  Bekijk hier het interview van Andy Schleck.