• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots mist Gillet en Lombaerts in Macedonië

  Wilmots kan vrijdag niet rekenen op Guillaume Gillet.

  Bondscoach Marc Wilmots heeft verzamelen geblazen in Neerpede. Vrijdag en volgende week dinsdag spelen de Rode Duivels tegen Macedonië. Anderlecht-speler Guillaume Gillet en Zenit-speler Nicoals Lombaerts raken niet fit voor de match in Macedonië. Een land waarvoor Wilmots "heel veel respect heeft".

  Bondscoach Marc Wilmots kiest voor een rustige aanloop na een (voor de meeste Duivels) druk weekend. Hij wil zijn spelers de kans geven om te recupereren na hun wedstrijden en elke Duivel krijgt tot en met dinsdag een individueel programma.

  Wilmots had ook wat blessurenieuws. Zo heeft Guillaume Gillet een scheurtje in zijn lies en mist hij al zeker de match vrijdag in Macedonië. "Maar hij heeft 50% kans om fit te raken tegen dinsdag, daarom blijft hij bij de groep", zegt Wilmots over Gillet.

  Fellaini en Lombaerts gingen vandaag onder de scanner. Fellaini had zijn enkel omgeslagen en speelde vorig weekend tegen Manchester City al met een tape. De scan bracht geen bijkomende problemen aan het licht. Hij raakt zo goed als zeker ook fit voor vrijdag.

  Nicolas Lombaerts liet zijn hamstrings bekijken en kreeg minder goed nieuws. Hij moet de beide interlands schrappen.

  Vincent Kompany werkt al enkele dagen intensief samen met kinesist Maesschalck om fit te raken voor de interlands. Woensdag trainen de Duivels een eerste keer voluit.

  "Hazard is echt goed bezig"

  Wilmots wil zijn Duivels vanaf woensdag klaarstomen voor de interlands. "Nu krijgen ze rust, maar vanaf woensdag is het niet om te lachen. Het wordt serieus. Er staan zes punten op het spel om het WK te halen", zegt Wilmots.

  "De eerste vier duels gingen erg goed, maar we zijn nog nergens. We moeten op ons elan doorgaan. Ik heb heel veel respect voor Macedonië. Dat worden moeilijke matchen. Iedereen moet geconcentreerd zijn."

  Marc Wilmots geeft een voorbeeld over waar hij naartoe wil. "Kijk naar de evolutie van Eden Hazard. Die is nu echt goed bezig. In de eerste helft in de oefenmatch tegen Slovakije werkte hij defensief en offensief perfect mee."

  "In de tweede helft deed hij dat niet meer. Dat kan niet. We moeten doorgaan en dat is de volgende stap. Hij weet dat. We spreken daar heel open over en hij wil dat ook doen. En dat geldt niet alleen voor hem, maar voor iedereen."