• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom wordt één match geschorst

  Van den Brom begreep enkele scheidsrechterlijke beslissingen niet.

  Anderlecht-coach John van den Brom heeft een schorsingsvoorstel van een wedstrijd aanvaard voor zijn gedrag van zaterdag. Op de eerste speeldag van de play-offs, thuis tegen Genk, zit Van den Brom in de tribune. Verdediger Olivier Deschacht gaat dan weer niet akkoord met een schorsing voor twee speeldagen.

  John van den Brom ging na de match tegen AA Gent (1-1) verhaal halen bij de scheidsrechters. Hij deed dat wel heel fanatiek.

  Ref Lardot schreef in zijn rapport dat Van den Brom hem "fysiek en verbaal belaagde". Het bondsparket vroeg voor Van den Brom een match schorsing. De coach aanvaardde die straf en mist zo de opener van Anderlecht in Play-off I, thuis tegen Genk.

  Het bondsparket wou Olivier Deschacht voor twee duels straffen. Hij werd uitgesloten "voor een slag", dixit het scheidsrechtersrapport. Maar de Anderlecht-verdediger pleitte onschuldig en aanvaardde het voorstel niet. Morgen verschijnt Deschacht voor de Geschillencommissie.