• home
 • video
 • pas verschenen

  Rolf Sørensen, Ronde-winnaar in 1997, bekent

  Rolf Sørensen wint hier de Ronde van Vlaanderen in 1997.

  De Deense ex-renner Rolf Sørensen, winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik, heeft toegegeven dat hij doping gebruikte in de jaren 90. "Mijn bekentenis komt te laat, maar ook ik nam epo en cortisonen. Ik maakte deel uit van het epotijdperk."

  De 47-jarige Rolf Sørensen is de volgende in het rijtje ex-renners om dopinggebruik te bekennen. De Deen geeft toe dat hij eind jaren 90 epo en cortisonen heeft gebruikt.

  Sørensen won onder andere Luik-Bastenaken-Luik (in 1993 voor Carrera) en de Ronde van Vlaanderen (in 1997 voor Rabobank).

  "Het was al vaak geïnsinueerd en nu wil ik ook de waarheid vertellen: ook ik maakte deel uit van het epotijdperk", zei hij aan het Deense TV2.

  "Mijn enige excuus is dat ik hetzelfde deed als de anderen. Het spijt me dat ik zo laat beken, vooral bij diegenen die me steeds verdedigd hebben. Mijn bekentenis komt te laat."

  Rolf Sørensen werkt momenteel als chef sport en als wielercommentator voor TV2. Hij voegde aan zijn bekentenis nog toe dat hij op eigen houtje en niet met de hulp van het team handelde.