• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ceulaer: "Ik ben weer aan het groeien"

  De Ceulaer: "Mijn twee goals geven me een supergevoel."

  Racing Genk lijkt de goeie vorm weer te pakken te hebben vlak voor de play-offs. Tegen Bergen kwam Benji De Ceulaer weer boven water en gaf Kim Ojo zijn visitekaartje af. "Ik ben klaar voor de play-offs", zegt De Ceulaer dan ook.

  Racing Genk liet in Bergen een moeizame eerste helft opvolgen door een wervelende tweede helft. Een van de uitblinkers na de rust was Benji De Ceulaer, die twee van de vijf doelpunten maakte.

  "Vooral omdat ik na de rust met Ojo (foto) een targetspits naast me kreeg. Het is duidelijk dat ik in die rol meer rendement haal dan op de flank", zegt De Ceulaer in Het Belang van Limburg. "Het deed deugd om nog eens in de ruimtes te duiken en acties te maken."

  En vooral ook te scoren, want dat was al lang geleden. "Van begin oktober, tegen Club Brugge. Nadien kende ik een mindere periode, maar ik voel dat ik de laatste weken weer aan het groeien ben."

  "Deze twee goals, uit twee kansen, geven me een supergevoel. Ik ben klaar voor de play-offs. Daarin gaan we voor de Champions League. Niets minder."

  Been: "Ojo heeft ons op sleeptouw genomen"

  De Genkse revelatie in Bergen heette Kim Ojo. De 24-jarige Nigeriaan viel in en maakte de 1-3. Het winterkoopje hoopt in de play-offs op meer minuten.

  "Ik heb me vanaf het begin goed gevoeld in de groep", zegt Ojo in Het Belang. "De trainer heeft me altijd op het hart gedrukt dat mijn werk vroeg of laat zou renderen. De beloning is er nu. Ik hoop op meer speelkansen, maar heb geduld."

  Coach Mario Been was uiterst tevreden met de invalbeurt van Ojo. "Onze eerste helft kon ik niet accepteren. We waren overal een stapje te laat. Maar Ojo heeft onze ploeg op sleeptouw genomen."