• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht rouwt om ex-international

  Vanden Stock: "Sermon zal voor eeuwig met Anderlecht verbonden blijven."

  Zondagnacht is François Sermon (90) overleden. Hij was de laatste overlevende van de ploeg die Anderlecht voor het eerst kampioen maakte. "Hij was een echte Anderlecht-man", zegt voorzitter Roger Vanden Stock.

  François Sermon was een jeugdproduct van Anderlecht en debuteerde in 1941 in de eerste ploeg. Vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1947, mocht de middenvelder de eerste van vier titels met Anderlecht vieren. Op zijn 30e zette hij al een punt achter zijn carrière.

  Sermon kwam ook negen keer uit voor de nationale ploeg. Vooral zijn debuut in 1945 was memorabel. Hij nam beide doelpunten voor zijn rekening in een 2-1-zege tegen Frankrijk.

  "Sermon was een echte Anderlecht-man", zegt voorzitter Roger Vanden Stock. "Hij was nog regelmatig in het stadion te zien. Ik herinner mij hem als een trouwe clubspeler die voor eeuwig met de geschiedenis van de club verbonden zal blijven."