• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent: "Op 17 juli eerste wedstrijd in nieuwe stadion"

  De aannemer kan stilaan beginnen af te werken.

  De werkzaamheden in het Arteveldestadion naderen beetje bij beetje hun apotheose. "We zullen hier op 17 juli onze eerste oefenwedstrijd spelen, daarin kunnen we alles testen", zei AA Gent-manager Michel Louwagie zaterdag tijdens een rondleiding in de ruwbouw.

  "Het lijkt alsof er nog veel werk is, maar dat is altijd zo met een project van deze omvang", vertelde een trotse Louwagie aan de pers. "De volgende fase is de aanleg van de technieken."

  "De aannemer verzekert ons ten stelligste dat we hier op 17 juli, zoals gevraagd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, alles kunnen testen en in augustus onze eerste competitiematch spelen."

  "Het complex bevat 20.000 zitjes en kan in een latere fase eventueel uitgebreid worden tot 25.000. Maar laten we daar niet op vooruitlopen. Hopelijk mag dit stadion wel een voorbeeld zijn voor andere clubs en steden, zodat de verouderde Belgische infrastructuur aangepakt wordt."

  "Hierbij wil ik benadrukken dat dit stadion de perfecte symbiose is geweest tussen de stad en de club, anders was het er niet gekomen. Dit bewijst dat voetbal een belangrijk element is in city marketing."

  "Prijzen voor de spionkop en familietribune verlagen"

  Gent heeft het nieuwe stadion nodig om financieel en sportief te groeien. Louwagie, in het bijzijn van burgemeester Daniël Termont (foto hieronder): "We willen ons budget optrekken van 18 tot 25 miljoen euro. Dat willen we onder meer bereiken door meer abonnementen te verkopen."

  "Als we op korte termijn van 8.500 seizoenskaarten naar 17.000 zouden gaan, zou dat schitterend zijn. Daarvoor zullen we bijvoorbeeld de prijzen voor de spionkop en familietribune verlagen."

  Ook voorzitter Ivan De Witte verheugt zich ten zeerste over de verhuizing van AA Gent en liet zich in een euforisch moment ontvallen dat hij binnen dit en vijf jaar in het nieuwe stadion de landstitel wil binnenhalen.

  AA Gent heeft een speciale website gebouwd voor het Arteveldestadion. U vindt er informatie over de vooruitgang van de werkzaamheden, prijzen van de abonnementen en dies meer. Klik hier om even een kijkje te nemen op die site.