• home
 • video
 • pas verschenen

  "Spijtoptant" Vande Velde maakt comeback

  Vande Velde: "Ik heb nog niet gesproken met Armstrong."

  De Ronde van Catalonië luidt de comeback in van de geschorste Garmin-renners Tom Danielson, David Zabriskie en Christian Vande Velde. "Ik vind niet dat mijn straf goedkoop was", blikt Vande Velde terug op wat hij zelf "een zware periode" noemt.

  Heel wat ex-US Postal-renners, zoals Tom Danielson, David Zabriskie en Christian Vande Velde, kregen in ruil voor hun getuigenis tegen Lance Armstrong zelf een lichtere schorsing van zes maanden. Die schorsing is nu afgelopen en dus nemen de betrokken renners hun plaats in het peloton weer in.

  "Het is een zware tijd geweest. Het was lastig om het in mijn eentje te moeten rooien, zonder mijn ploeg. Ik was nog niet met pensioen, maar er was wel die leegte. Dat gevoel heeft me verrast."

  "Ik weet dat ik door alleen te moeten trainen, zal afzien dit voorjaar, maar ik wou niet met een valse noot stoppen. Ik vond het mijn plicht om terug te keren." Vande Velde is inmiddels wel 36 jaar en heeft al uitgemaakt dat het meteen ook zijn laatste seizoen wordt. "Ik doe mijn best om van elk moment te genieten."

  Volgens sommige mensen zijn Vande Velde en co er met zes maanden goedkoop vanaf gekomen. "Ik heb de regels niet gemaakt en ik heb wel de Spelen en het WK gemist. Bovendien ben ik zes maanden niet betaald. Ik heb uit vrije wil getuigd. Ik vind dat zeker geen goedkope straf."

  Heeft hij al met Lance Armstrong, zijn ex-ploegmaat, gepraat? "Nee, maar ik hoop dat het er ooit van komt. Als de tijd rijp is, zal het wel gebeuren."