• home
 • video
 • pas verschenen

  "Eerst Faerøer-Andorra en daarna tegen Duitsland"

  Özil speelt vrijdag met Duitsland in Kazachstan, volgende week dinsdag ontvangen de Duitsers Kazachstan in Nürnberg.

  Duitsland speelt twee keer in korte tijd tegen Kazachstan in groep C van de WK-kwalificaties. Een zes op zes moet het resultaat zijn. Bondscoach Joachim Löw vraagt zich af of die matchen tegen "kleine landen" niet overbodig zijn.

  Het is niet de eerste keer dat Joachim Löw en andere officials van de Duitse bond het idee van prekwalificaties opperen.

  Duitsland leidt in groep C met tien punten uit vier matchen. Zweden is tweede met zeven punten. In die groep zitten onder meer ook de Faerøer en Kazachstan. De Faerøer heeft nog altijd nul punten, Kazachstan één.

  "Ik ben er niet van overtuigd of het sportief de moeite loont om te spelen tegen landen als de Faerøer, Kazachstan, Andorra of San Marino", zegt Löw (foto). "Kunnen die landen geen prekwalificaties afwerken of zoiets en daarna met andere landen ingedeeld worden?"

  "De internationale kalender zit al zo bomvol dat dat een oplossing kan zijn, vind ik." Tot nu toe hebben FIFA en UEFA "prekwalificaties" altijd afgeketst.