• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Veerle Dejaeghere maakt het dozijn vol

  Veerle Dejaeghere was weer tweede en verzekert zich van haar twaalfde eindzege in de CrossCup.

  De 19-jarige Ethiopische Sifam Hassan heeft een week na haar overwinning in Hulshout de CrossCup-manche in Dour gewonnen. De 20 jaar oudere Veerle Dejaeghere was weer tweede en verzekert zich van haar twaalfde eindzege in de CrossCup. Bij de mannen was met Dame Tasame ook een Ethiopiër de snelste.

  Er namen amper twaalf loopsters deel in Dour. Zo bleef onder anderen Barbara Mavaux, tweede in de stand weg. Zijn concentreert zich op het BK.

  Hassan, die in de tweede manche in Mol ook al eens de beste was, versnelde in de laatste ronde.

  Op één kilometer van de streep moest Dejaeghere de rol lossen. Ze zou op drie seconden finishen. Als de 39-jarige Dejaeghere op 10 maart in het BK in Oostende start, is de eindzege helemaal binnen.

  "Ik heb alles gegeven, maar Hassan was sterker. Het is de eerste keer dat ze mij verslaat", zegt Dejaeghere. "Op het BK ga ik voor de titel. Almensch Belete zal mijn gevaarlijkste tegenstandster worden.

  Uitslag vrouwen

  1. Sifam Hassan (Eth) in 22'00"
  2. Veerle Dejaeghere op 3"
  3. Zenobie Vangansbeke 37"
  4. Veerle Van Linden 52"
  5. Selien De Schrijder 1'04"

  Tasama laat Ethiopië ook bij de mannen vieren

  Dame Tasama zorgde voor een Ethiopische dubbel. De Marokkaanse Belg Abdelhadi El Hachimi liet de koers ontploffen. Hij kreeg Tasama, Stijn Garain en CrossCup-leider Koen Naert mee.

  Toen Tasama op twee kilometer van het einde demarreerde, moest Naert als laatste de rol lossen.

  Als tweede verstevigde Naert wel zijn koppositie in de stand. El Hachimi rukte als derde op naar de tweede CrossCup-plaats. Het BK in Oostende moet over de eindzege beslissen.

  Uitslag mannen

  1. Dame Tasama (Eth) in 28'52"
  2. Koen Naert op 16"
  3. Abdelhadi El Hachimi - 29"
  4. Stijn Garain
  5. Rachid Ezzionio (Mar)