• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nys: "Ik ga zeker door tot maart 2015"

  Sven Nys hangt zijn fiets nog niet aan de haak.

  Sven Nys (Crelan-Euphony) blijft zeker tot maart 2015 veldrijder. Hij heeft ook een optie voor een extra jaar tot 2016. Dat heeft de wereldkampioen zondag laten weten voor de Bpost Bank-veldrit in Oostmalle.

  Zaterdag meldde Sven Nys via Twitter nog dat zijn mobilhome te koop staat, wat de speculaties voedde over een nakend afscheid. Zelfs Nys' coach Paul Van Den Bosch vroeg zich ook al op Twitter verbaasd af of het einde van zijn poulains carrière dan toch in zicht was.

  Maar voor de start van de Sluitingsprijs in Oostmalle, waar de slotmanche van de Bpost Bank-Trofee op de agenda stond, nam de 36-jarige Nys alle twijfel weg. De kersverse wereldkampioen blijft nog zeker in het veld tot maart 2015 en heeft zelfs nog een optie voor een extra jaar tot 2016.

  "Ik ben nog te goed"

  "Ik doe er na volgend seizoen minstens nog een jaar bij", zegt Nys. "En voor het geval het echt goed zou blijven gaan, hebben we er zelfs een optie voor een extra jaar aan toegevoegd."

  Aanvankelijk was Nys van plan om na volgend seizoen te stoppen, maar zijn goede prestaties van dit seizoen hebben de tweevoudige wereldkampioen van mening doen veranderen.

  "Ik heb hier lang over nagedacht", zegt Nys. "Ik cross nog te graag en ik ben ook nog goed. Ik heb de meeste zeges en ben UCI-leider en wereldkampioen. Er is niks mooier dan nog een jaar in die trui rond te rijden. M'n familie steunt me ook. Mijn zoon ziet me heel graag nog wat langer door het veld rijden."

  "Ik zal zo veel mogelijk blijven crossen, al maak ik misschien hier en daar wel eens de oversteek naar de VS. Maar de klassementen en kampioenschappen blijven wel heel belangrijk voor mij."