• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lierse duwt Beerschot naar Play-off III-stek

  Lierse deelt een ferme tik uit aan Beerschot.

  Lierse heeft een gouden zaak gedaan in de degradatietopper tegen Beerschot. Dankzij een 1-3-zege wipt het over Beerschot naar de 14e plaats. Waasland-Beveren hield een punt thuis tegen Lokeren en is zeker van het behoud. KVM werd thuis verrast door OH Leuven en Bergen won bij Kortrijk.

  Beerschot en Lierse wilden absoluut niet verliezen. Het geplaagde Lierse kwam voor de rust op een diefje 0-2 voor. Beerschot kon in de tweede helft nog voor de aansluiting zorgen, maar vond geen antwoord op de 1-3. Lierse staat voorlopig op een veilige stek, Beerschot heeft nog twee matchen om Play-off III te ontlopen.

  Waasland-Beveren en Lokeren maakten geen doelpunten in hun burenstrijd. Dankzij het puntje mocht de thuisploeg wel aan een feestje beginnen. Het is nu helemaal zeker dat het ook volgend seizoen in de eerste klasse mag spelen.

  KV Mechelen wou tegen OH Leuven de hoop op Play-off I levendig houden. KVM kwam ook op voorsprong, maar kreeg na de rust het deksel op de neus. KV lijkt zo alleen nog mathematisch kans te maken op een plaats in de top zes.

  Bergen en Kortrijk hielden een repetitie voor Play-off II. Door de 0-1 wipt Bergen over KVK naar de achtste plaats.

  Eerder op de avond kon Cercle ook in Gent niet uit zijn dal klimmen. Het blijft troosteloos laatste na een 2-0. Charleroi-Zulte Waregem werd afgelast.