• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  CEO Zulte Waregem: "Afgelasting is een schande"

  Patrick Decuyper: "We maken ons belachelijk in het buitenland." (archieffoto)

  Zulte Waregem is "not amused" door de afgelasting in Charleroi. "De ontgoocheling is heel groot", zegt CEO Patrick Decuyper aan Sporza. "Voor ons had dit een ideaal weekend kunnen zijn."

  Decuyper denkt niet alleen aan het belang van Zulte Waregem. "We maken ons als Belgische Pro League en als competitie belachelijk in het buitenland", zegt Decuyper aan Sporza.

  "Dat wij in deze omstandigheden geen match kunnen organiseren, is een schande. Ik pleit voor heel strenge straffen voor die clubs die hun verantwoordelijkheid ontlopen. Zij het Charleroi, Anderlecht of Zulte Waregem..."

  Decuyper was verrast door de plotse afgelasting. "Want om 16u kregen we nog het bericht dat de match zeker zou doorgaan. Maar een uur later volgt dan de afgelasting. Ik vind dat raar. Waarom niet nog 2 à 3 uur proberen het veld speelklaar te krijgen?"

  "De ploeg was al aan het eten in de buurt, de supportersbussen waren onderweg. De ref zelf verwijt ik echter niets."

  "Dit had een ideaal weekend voor ons kunnen zijn: wij in Charleroi, Anderlecht morgen bij Club Brugge. Hopelijk kunnen we de wedstrijd zondag of maandag nog laten doorgaan. Dat zou fair zijn." Zijn wens vindt geen gehoor, de match wordt ingehaald op zondag 3 maart om 18u.

  Zulte Waregem staat tweede in de competitie op 8 punten van Anderlecht. Woensdag is er de inhaalmatch Anderlecht-Zulte Waregem van de 23e speeldag.

  Leye en Malanda niet tegen Anderlecht

  Wat ook een extra reden kan zijn voor de ontgoocheling van Zulte Waregem is dat Malanda en Leye nu woensdag tegen Anderlecht zullen ontbreken. De twee sterkhouders pakten in de vorige match tegen Waasland-Beveren opvallend geel en zouden zo de volgende match - tegen Charleroi - geschorst zijn. Maar die volgende match is nu Anderlecht geworden.