• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht-coach: "Club blijft Club"

  John van den Brom: "Ik verwacht een moeilijke match."

  Anderlecht leeft ontspannen toe naar de topper van zondag tegen Club Brugge. "We gaan voor een bonus van 21 punten, maar Club blijft Club", zegt John van den Brom. Voor de play-offs houdt paars-wit Vanden Borre, Cyriac én Suarez achter de hand. "Pure luxe", vindt de coach.

  Anderlecht kan zondag zonder druk naar Brugge afreizen. De kloof met Club bedraagt al 18 punten.

  "Had je mij enkele maanden terug gezegd dat dat het verschil zou zijn, had ik dat nooit geloofd", zegt Anderlecht-coach John van den Brom.

  "Ons doel is om na dit weekend een bonus van 21 punten te hebben. Een kloof van 11 punten bij de start van de play-offs lijkt me te groot om te dichten."

  "Maar Club blijft Club. Ik verwacht een moeilijke match. Aan de 6-1 uit de heenmatch denken we niet meer. Toch niet bewust."

  "Ik bekijk de match als deel van een drieluik: woensdag is er Zulte Waregem en zaterdag Racing Genk in de beker."

  "Pure luxe"

  Stilaan beschikt John van den Brom over een volledig fitte kern. Want Vanden Borre, Cyriac én Suarez maken hun opwachting. De drie zouden speelklaar moeten raken tegen de start van de play-offs.

  "Dat is pure luxe. Je kunt nooit genoeg goeie spelers hebben", lacht de Anderlecht-coach.

  "Het wordt een puzzel voor mij, maar dat is net leuk. Ik wist het vooraf, maar ik heb de laatste weken gevoeld bij pers en supporters dat winnen alleen niet telt. Mooi voetbal moet ook."

  Voor Van den Brom is Suarez - die uiteindelijk bij Anderlecht blijft - de beste transfer die paars-wit deed. "Hij is een zegen. Ik probeer al na te denken hoe hij in de ploeg zou passen."

  "Ik wil geen druk leggen op hem. Ik denk dat Suarez nog zo'n twee à drie weken nodig heeft om helemaal klaar te raken. Met zijn knie is alles in orde, conditioneel is hij nog niet op punt."

  Suarez traint al twee weken mee onder Van den Brom. "Hij doet alles mee en voert zelfs slidingen uit. De wil om zich te tonen, is groot. Het liefst zou hij nu al bij de wedstrijdkern zitten."

  "Ga Kanu missen"

  Kanu ruilt de Belgische competitie voor de Russische. Bij de supporters was de Braziliaan niet altijd geliefd, maar John van den Brom was wel fan.

  "We gaan hem missen. Maar ik kan de club wel begrijpen. Suarez en Kanu waren aan elkaar gekoppeld. Doorslaggevend voor mij was dat Kanu dit zo graag zelf wou. Het was een unieke kans voor hem en dus heb ik er vrede mee", zegt Van den Brom.