• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanmarcke: "Voor het eerst met nummer 1"

  Sep Vanmarcke en Maarten Wynants

  Sep Vanmarcke is de titelverdediger in de Omloop Het Nieuwsblad. "Of ik weer even goed zal zijn, kan ik niet voorspellen", zegt de 24-jarige renner, die voor de Nederlandse Blanco-ploeg rijdt. Zijn ploegmaat. Maarten Wynants houdt vooral Sebastian Langeveld in de gaten.

  Vorig jaar ging Sep Vanmarcke met Juan Antonio Flecha en Tom Boonen naar de streep in Gent. Die laatste zette te vroeg in, Vanmarcke won.

  Zaterdag mag de 24-jarige renner het rugnummer 1 opspelden. "Voor de eerste keer in mijn leven, maar ik ben gefocust. Dat ik in
  2012 won, zorgt niet voor extra spanning", zegt Vanmarcke aan Sporza.

  "Mijn conditie is goed, maar of ik meteen even goed zal zijn als vorig jaar, kan ik niet voorspellen. Dat is afwachten tot de koers zelf. Bovendien heb ik nu een andere rol."

  "Ik verwacht dat de koers zaterdag weer snel openbreekt en hard wordt, net zoals vorig jaar. En met die tegenwind zal het niet gemakkelijker worden om weg te rijden."

  "De Ronde? Ik geef mezelf nog tijd"

  Bij Blanco Cycling is Sep Vanmarcke kopman. "Ik heb gedurende de winter kunnen wennen aan dat idee. Zelf verwacht ik ook een stap vooruit te zetten. Ik maak me geen zorgen. Ik ga nu niet elke koers winnen", zegt hij.

  Kijkt Vanmarcke al verder dan de Omloop? Naar de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix? "Ik wil geen stoute uitspraken doen. Ik hoop dat ik dit jaar kan meespelen maar tot slot ben ik nog maar 24. Ik geef mezelf tijd om dat doel te bereiken."

  Wynants: "Langeveld maakt indruk"

  Lars Boom en Sep Vanmarcke zijn zaterdag de kopmannen in Gent. "Ik sta daar net achter", zegt Maarten Wynants, de andere Belgische renner in het Blanco-team. "We moeten er een harde wedstrijd van maken en met een kleine groep naar de aankomst rijden. Dat is het beste scenario voor ons."

  Voor de concurrentie kijkt Wynants naar een outsider. "Sebastian Langeveld rijdt weer op zijn niveau van 2011. In Mallorca heeft hij veel indruk gemaakt. En hij heeft van de Omloop echt weer een doel gemaakt." Twee jaar geleden won Langeveld (GreenEdge) de openingsklassieker.