Oostende knoopt aan met zege tegen Leuven

vr 22 februari 2013 22:42
Robinson, Hannavan en Aska zijn de topscorers bij Leuven.
Na de nederlaag in Charleroi heeft Oostende opnieuw met de zege aangeknoopt in het basketbal. De Leuven Bears deden goed mee aan de kust, maar moesten in de tweede helft hun meerdere erkennen in de leider.

Op de vierde speeldag vernederde Oostende de Leuven Bears met een 100-57-monsterzege. Zo erg werd het deze keer niet.

Oostende begon niet scherp aan de wedstrijd. De bezoekers uit Leuven, die wat later waren wegens file, stonden er wel meteen. De Bears bleven rustig en scoorden met fastbreaks.

Na het eerste kwart stond Leuven op voorsprong (19-23), maar in het tweede kwart nam Oostende stilaan over. Bij de rust stond het al 40-37.

In de tweede helft schoten de kustjongens helemaal wakker. Zonder spectaculair basketbal liep het weg van Leuven. Het spoelde de nederlaag van Charleroi weg met een zege.

Oostende - Leuven Bears 80-72

• Quarters: 19-21, 21-16, 24-16, 16-19
  • Topscorers Oostende: Lojeski 15, Wright 15, Wilkinson 14
  • Topscorers Leuven Bears: Robinson 16, Aska 15, Hanavan 15