• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Merckx: "Met Boonen weet je nooit"

  Voor zondag tipt Eddy Merckx op een duel Cavendish-Kittel.

  Net als elke wielerfan kijkt ook Eddy Merckx uit naar het openingsweekend in België. Lance Armstrong heeft hij niet meer gehoord.

  "Voor de Belgische renners is dit weekend heel belangrijk", vertelt Eddy Merckx aan VTM. "Ze kunnen zien wie waar staat."

  Behalve de bekende namen als Van Avermaet, Roelandts en Vanmarcke verwacht Merckx zaterdag ook veel van Zdenek Stybar. "En met Tom Boonen weet je nooit natuurlijk. Hij is nog niet top, maar met Tom kan alles."

  Zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne tipt Merckx op een duel tussen Mark Cavendish en Marcel Kittel, als het op een massaspurt uitdraait. "Ik denk dat die twee op dit moment sneller zijn dan André Greipel."

  "Sagan kan alles winnen"

  In het Midden-Oosten heeft Eddy Merckx met open ogen naar Peter Sagan (foto) gekeken.

  "Het is een winnaarstype", zegt Merckx. "Hij is in staat om alles te winnen: van Sanremo tot in Roubaix. Sagan heeft veel indruk gemaakt in Oman."

  Over Philippe Gilbert zegt Merckx: "Hij zal er staan in Milaan-Sanremo. Hij heeft uit zijn fouten van vorig jaar geleerd en zijn basis gelegd in de winter."

  "Armstrong niet meer gehoord"

  Het wielerhart van Merckx heeft de afgelopen maanden gebloed door de lawine aan dopingverhalen. Lance Armstrong was de exponent.

  "Het is erg triestig voor onze sport", zegt Merckx, die een goeie band had met Armstrong.

  "Naar zijn biecht op tv heb ik niet gekeken en ik heb daar niets aan toe te voegen. Ik heb Lance ook niet meer gehoord."

  "Hij heeft de wielersport schade toegebracht. Dit is slecht voor de sponsors. Of hij hieruit raakt? Daar zal het gerecht over beslissen. We moeten nu alleen vooruitkijken met onze sport."