• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  François: "Licht Brussels door voor investeerder"

  Pierre François: "Brussels moet eigenheid behouden"

  Ex-Standard-directeur Pierre François is opgedoken bij tweedeklasser Brussels. François voert er een audit uit voor een groep uit Dubai die de club van Johan Vermeersch wil overnemen.

  Pierre François verdween uit beeld sinds hij vorige zomer Standard moest verlaten. Voor kandidaat-investeerders uit Dubai onderzoekt hij nu het reilen en zeilen bij Brussels.

  "Ik werd aangezocht voor een juridische en administratieve doorlichting van Brussels", zegt hij in Het Laatste Nieuws en Le Soir. "Als er geen onoplosbare problemen opduiken, is de kans groot dat een investeerder uit Dubai de nieuwe hoofdaandeelhouder zal worden."

  "Een uitdrukkelijke voorwaarde voor de overname is dat Brussels zijn eigenheid behoudt. Een eventuele fusie met Woluwe is dus uitgesloten en de komst van Mogi Bayat is een verzinsel."

  "Johan Vermeersch blijft betrokken partij, tenzij hij er zou van afzien, maar dat denk ik niet. Hij gaat echt op in het project."
   

  François: "Rol bij Brussels is bespreekbaar"

  Pierre François blikte nog even terug op zijn Standard-dagen. "Ik ging 10 jaar met enorm veel plezier op in mijn rol als directeur. Pas toen ik moest stoppen, merkte ik hoeveel energie dat kostte."

  Heeft hij zelf dan een toekomst bij Brussels? "Voorlopig ben ik hier een buitenstaander die een welomlijnde opdracht uitvoert. De nieuwe structuur voorziet een algemeen directeur en een sportief manager. Als men mij zou vragen om die rol van algemeen directeur in te vullen, is dat zeker bespreekbaar."