• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Donk: "Verschil met Anderlecht is niet zo groot"

  Ryan Donk: "We maken nog progressie."

  Zondag staat in eerste klasse de klassieker Club Brugge-Anderlecht op het menu. Ryan Donk spreekt de ambitie van Club uit: "We willen winnen". De Nederlander heeft het ook over zijn positie op het veld en over zijn contract. "Na het seizoen praten we."

  Het verschil tussen leider Anderlecht en Club op de zesde plaats bedraagt 18 punten. "Maar ik denk dat de kloof eigenlijk niet zo groot is", zegt Donk. "Als iedereen 100% is, verwacht ik een evenwichtige match."

  "Wij zijn heel gemotiveerd. We zullen ons best doen om de drie punten te pakken. Voor hen hoeft dat niet echt met die voorsprong, maar wij willen echt winnen zondag. Dat KV Mechelen achter ons komt opzetten, maakt ons niet zenuwachtig. Wij kijken enkel naar onszelf."

  "In onze voorbije wedstrijden kwamen we in de problemen door te veel op het middenveld te willen voetballen. Dat zal nu anders moeten. We willen wel verzorgd voetballen, met weinig lange ballen. We maken nog altijd progressie."

  Donk stond onder coach Juan Carlos Garrido al verschillende keren op het middenveld. "Het maakt me niet uit op welke positie ik sta. Ik speel waar de trainer me zet", zegt de Nederlander.

  "Ik heb geen voorkeur, maar ik wil wel graag spelen. Achterin ben ik misschien meer een zekerheid. Op het middenveld probeer ik veel te leren. Ik groei in die rol en krijg daarbij veel hulp. Van de andere spelers, maar ook van Philippe Clement."

  "Na het seizoen praten we over mijn contract"

  Het contract van Ryan Donk loopt in juni 2014 af. Zal hij bijtekenen of aast hij op een transfer? "Er zijn nog geen besprekingen geweest over een nieuw contract. De afspraak was om na het seizoen om de tafel te zitten, dus ik wacht af. Voorlopig is Club mijn eerste keus. Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad. Maar als er een interessante aanbieding komt, zal ik daarover nadenken", aldus Donk.