• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondscoach Baeyens verlengt tot 2016

  Baeyens: "Ik heb het even moeilijk gehad, maar dat is weg nu."

  Dominique Baeyens heeft zijn contract bij de volleybalbond met drie seizoenen verlengd. Zijn huidige contract liep af na het EK in september. "Ik geloof enorm in dit project", zegt Baeyens aan Sporza.

  Dominique Baeyens is niet alleen bondscoach van de Belgische mannen, maar hij staat ook aan het hoofd van het technisch kader van de topsportschool en is verantwoordelijk voor de jeugdselecties. Die taken zal hij nog zeker tot 2016 op zich nemen.

  "Ik geloof heel hard in dit project", zegt Baeyens aan Sporza. "Dan heb ik het niet alleen over de senioren, maar over alle jeugdteams. Van de jeugd tot de profs, dat is één project."

  "Het is bovendien de ambitie om in de toekomst met België aan grotere internationale toernooien te kunnen meedoen, zoals de World League of wie weet het WK. Als je dat wil, kun je best voor een coach voor de lange termijn kiezen."

  Baeyens was jarenlang het boegbeeld van Roeselare en geeft toe dat hij het even moeilijk heeft gehad met de overstap van het clubvolleybal naar het nationale volleybal. "Toen de competitie zich in oktober weer op gang trok, had ik het inderdaad even lastig. Ik miste die routine die ik gewoon ben. Maar dat is weg nu. Het bevalt me heel erg en ik ben gelukkig."