• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Baeyens: "Hebben Depestele nog tijdje nodig"

  Spelverdeler Frank Depestele is belangrijk voor de nationale ploeg.

  De nationale ploeg bij de mannen wacht een drukke periode van mei tot hopelijk het EK in september. Frank Depestele heeft bondscoach Dominique Baeyens gezegd dat hij op hem kan rekenen. "Maar het is onzinnig om te eisen dat hij alles meedoet."

  Frank Depestele (35) was afgelopen weekend even in België om de bekerfinale bij te wonen. Daarna zat hij nog even om de tafel met bondscoach Dominique Baeyens om het programma van de nationale ploeg te bekijken.

  "Frank heeft zich geëngageerd om bijna ons volledige programma af te werken", zegt Baeyens in Het Nieuwsblad. "Er is geen sprake van privileges en dat zal ik ook zo zeggen aan de spelersgroep."

  "Maar het zou onzinnig zijn om van hem te eisen dat hij alles meedoet. Hij is geen jong veulen meer en we hebben Frank nog een tijdje nodig. Je hebt niks aan hem als hij een blessure oploopt."

  Depestele zal de voorbereiding op de EK-barrages tegen Griekenland en de WK-kwalificatiematchen tegen Oostenrijk, Noord-Ierland en Roemenië volledig meemaken.

  De Euroleague in juni en juli laat hij wel schieten. "Zelfs als Frank had willen meedoen, dan had hij niet gekund", zegt Baeyens. "In juli trouwt hij." Als België het EK haalt, dan pikt Depestele in augustus weer aan bij de groep.