• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anthuenis: "Lierse-Cercle in Play-off III"

  In 2010 loodste Aimé Anthuenis Lierse weer naar eerste klasse.

  Aimé Anthuenis heeft een verleden bij Beerschot en Lierse. Wij blikken met de oud-bondscoach vooruit op de degradatietopper van zaterdag.

  Aimé Anthuenis heeft de laatste jaren van zijn trainersloopbaan bij (Germinal) Beerschot en Lierse gesleten.

  "Lierse mag blij zijn dat het deze kans nog krijgt. De twee clubs hebben geluk dat ze nog tegen elkaar spelen", vertelt de ex-trainer aan Sporza.

  "Ik denk dat Beerschot licht in het voordeel is, omdat het thuis speelt. De supporters op het Kiel zullen een grote invloed hebben zaterdagavond. En Beerschot putte vorige week vertrouwen uit de match in Leuven."

  "Lierse daarentegen kwam veel en niet goed in het nieuws."

  "Coaches zijn tien jaar ouder"

  Aimé Anthuenis is scherp. Hij vindt Lierse en Beerschot een duiventil. "Lierse vecht al jaren tegen de degradatie, op het Kiel ging het langzamer. Maar die clubs sleten vier à vijf coaches en 20 spelers per seizoen."

  "De twee voorzitters die geld in de club steken, moeten beter omringd worden", vindt hij.

  Anthuenis voelt mee met trainers Jacky Mathijssen (foto) en Hany Ramzy. "Ik denk dat die in enkele weken tijd weer tien jaar ouder werden. Je zoekt naar oplossingen en je doet nog meer dan normaal."

  "Lierse-Cercle in Play-off III"

  Wie zijn volgens Aimé Anthuenis de twee kandidaten voor Play-off III? "Ik denk dat het Lierse tegen Cercle Brugge wordt", zegt hij.