• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht: "CSKA wou Suarez plots huren"

  Van Holsbeeck: "Blij dat Suarez blijft"

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft gereageerd op de afgesprongen transfer van Matias Suarez en het vertrek van Kanu. De feiten zijn met elkaar verbonden. "Kanu kon weg omdat Suarez bleef." Onderin dit artikel kunt u het gesprek van RSCA-TV met Van Holsbeeck bekijken.

  Matias Suarez leek al sinds vorige zomer op weg naar CSKA Moskou, maar pas vorige week slaagde hij in de medische tests.

  "Met CSKA Moskou was afgesproken dat als de laatste check-up van Suarez positief was, de transfer alsnog zou doorgaan. Zijn knie is nu klaar, over een paar weken kan hij spelen."

  "CSKA wou me spreken, maar deed uiteindelijk een voorstel om hem te huren, met een optie op aankoop. Dat voorstel hebben we onmiddellijk afgewezen."

  "We nemen onze speler terug bij ons. Hij heeft nog een contract voor 2,5 jaar en we zijn heel tevreden dat hij voor de play-offs bij ons is", zegt Van Holsbeeck.

  "Kanu verkocht omdat Suarez blijft"

  Anderlecht liet Kanu wel vertrekken. Manager Van Holsbeeck legt uit waarom. "Terek Grozny deed al anderhalve maand geleden een bod op Kanu."

  "Met coach John van den Brom spraken we af dat Kanu weg kon als Matias Suarez zou blijven. Was Suarez vertrokken, hadden we ons been stijf gehouden over Kanu. Maar nu hebben we meegewerkt aan een transfer en is Kanu op weg naar Grozny."