• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Hopelijk kennen mijn verdedigers Lukaku ook"

  Mignolet zal hopen dat Lukaku zondag niet zo om hem heen slalomt.

  Komend weekend staan er heel wat Belgische confrontaties in de Premier League op het menu: Vermaelen tegen Benteke in Arsenal-Villa, Kompany tegen Hazard in City-Chelsea en Lukaku tegen Mignolet in West Brom-Sunderland. Die laatste twee blikken alvast vooruit.

  Simon Mignolet waarschuwt op de site van Sunderland voor het gevaar-Lukaku. "Ik ken hem al vanaf jonge leeftijd: hij is uitzonderlijk sterk en uitzonderlijk snel. Bovendien scoort hij ook makkelijk. Hopelijk niet op zondag."

  "Maar hij gaat al mee sinds zijn 17e. De mensen beginnen hem te kennen, hopelijk onze verdedigers ook. Maar eigenlijk moeten we vooral naar onszelf kijken."

  Het West Bromwich van Romelu Lukaku (foto) heeft nog altijd uitzicht op een stek in Europa. Hoewel het de laatste weken wat moeizamer gaat, kon West Brom twee weken geleden toch winnen in Liverpool.

  "Dit is een kantelpunt. Ik voel op de training dat we weer in vorm geraken. Ik denk zelfs dat we beter zijn dan in het begin van het seizoen. Ook tegen Liverpool speelden we goed, vooral in het laatste halfuur, toen ik erin kwam en we wel domineerden", zegt Lukaku.

  "Ik vind dat ik me goed heb aangepast aan de Premier League, maar nu wil ik wel meer spelen. En ook meer scoren. Ik werk heel hard op de training, ik doe zelfs meer dan de anderen."

  "We staan zo dicht bij Europees voetbal. Eens je daarvan geproefd hebt, wil je meer. Het is fantastisch om jaar na jaar in de prachtigste stadions van Europa te kunnen spelen."