• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Langendonck: "Dit is een nieuw begin voor mij"

  Lierse wordt niet de match van mijn leven", zegt Koen Van Langendonck.

  Beerschot speelt zaterdag een degradatietopper tegen Lierse. Door de schorsing van Stijn Stijnen staat Koen Van Langendonck in het Beerschot-doel. In december slikte die zeven goals tegen Club. "Maar Beerschot kan op mij rekenen", zegt de keeper.

  "Ik weet dat ik een paar mindere matchen gekeept hebt", zegt Van Langendonck (23) in Gazet van Antwerpen.

  "Ik wil niet liegen, de kritiek heeft mij pijn gedaan. Na de 1-7 tegen Club heb ik het moeilijk gehad."

  "Maar ik heb de fases besproken met de keeperstrainer. Dankzij zijn steun en die van mijn ouders en mijn vriendin heb ik alles verwerkt. Ik wil ook niks dematriseren."

  Van Langendonck voelt zich klaar voor de strijd tegen play-off III. "Beerschot kan op me rekenen. De invalbeurt tegen OH Leuven heeft mij vertrouwen gegeven. Ik zat meteen in de wedstrijd. Dat is natuurlijk geen garantie. Tegen Lierse begin ik weer vanaf nul."

  "Dit is een nieuw begin voor mij. De druk is groot. De tijd zal uitwijzen of ik die aankan. Lierse wordt niet de match van mijn leven. Na dit weekend komen er nog wedstrijden", zegt Van Langendonck.

  "Ik kom ook niet op het veld om de held te worden. Ik wil mijn steentje bijdragen, maar het hangt niet alleen van mij af. Ik moet de ballen stoppen, de anderen moeten de doelpunten maken."