• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sterke Colsaerts stoot door op World Match Play

  Nicolas Colsaerts (archief) vindt zijn vertrouwen terug in Arizona.

  Nicolas Colsaerts is goed begonnen aan het WGC World Match Play in Arizona. De Belg won in de eerste ronde van de Amerikaan Bill Haas, de nummer 30 van de wereld en als 12e ingeschaald op dit toernooi.

  Colsaerts is 39e in de wereld en 53e op de toernooiranking. Hij won, in barre winterse weersomstandigheden, met 5&4. Dat betekent dat Colsaerts vijf holes voorstond met nog slechts vier holes te spelen. Die werden dan ook niet meer afgewerkt.

  In de tweede ronde moet Colsaerts tegen de Brit Justin Rose, de nummer zes van de wereld. Aan het World Match Play nemen de beste 64 golfers van de wereld deel.

  Het toernooi werd al geteisterd door sneeuwstormen, waardoor ook de eerste ronde van Colsaerts over twee dagen werd afgewerkt. En daar komt nu ook nog de uitschakeling van de twee vedetten Rory McIlroy en Tiger Woods bij. De nummers 1 en 2 vlogen er al in de eerste ronde uit.