• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nuyens: "Ik ben conditioneel oké, maar..."

  Nick Nuyens - hier met Andreas Klier in Mallorca - ruilde Saxo Bank voor Garmin.

  Nick Nuyens won de Omloop in 2005. "Het parcours is nu anders, maar het blijft een speciale koers voor mij", zegt de Belg aan Sporza. In het tussenseizoen stapte hij over van Saxo Bank naar Garmin.

  Nick Nuyens beleefde een somber 2012. Bij een zware val in Parijs-Nice brak hij zijn heup en miste hij de voorjaarsklassiekers. Half september bleek dat de breuk onvoldoende hersteld was en ging hij onder het mes. Is hij na drie maanden revalideren klaar voor het seizoen?

  "Ik heb geen idee of ik klaar ben. Conditioneel voel ik me goed, maar na mijn heupoperatie is het afwachten. Ze hebben mijn spier moeten doorsnijden en dat verwerk je niet meteen. Ik heb aanvaard dat ik daarmee moet leven."

  Wie verwacht Nuyens zaterdag? "Er zijn weinig verrassingen. Leukemans zal niet ver van de zege eindigen en Van Avermaet is ook goed. Net als Roelandts en Boom."

  Vorig jaar won Sep Vanmarcke, die van Garmin naar Blanco verhuisde. "Ik heb weinig zicht op zijn vorm, maar hij heeft veel talent en kan zich focussen op zulke wedstrijden. Het is nog even tot april, maar wie dan top is, is nu ook goed."