Charleroi zet opmars voort tegen Antwerpen

do 21 februari 2013 22:07
Andre Riddick (archief) zorgt mee voor de ommekeer tegen de Giants.
Charleroi heeft een vierde zege op rij geboekt in de competitie. Vanavond moest Antwerp eraan geloven. Na de rust zette Charleroi op een sublieme manier een scheve situatie recht: 77-64. Charleroi is nu derde in de stand op 1 punt van leider Oostende.

De eerste twee quarters waren voor Antwerp: de bezoekers gingen met een voorsprong van 7 punten de rust in: 28-35. Maar in de tweede helft deden de Giants zo goed als niet meer mee.

Charleroi kwam - onder impuls van good old Andre Riddick - met veel meer intensiteit op het veld en zette een 23-3 tussenspurt neer: 51-38. Antwerp kon in het derde quarter 6 minuten niet scoren. De kloof was gemaakt, Charleroi liet zich niet meer vangen en speelde de match geconcentreerd uit.

Charleroi-coach Giovanni Bozzi: "Na de rust toonden we wél enthousiasme en dan zie je dat dat het verschil kan maken. Zo moeten we spelen."

Charleroi - Antwerp 77-64

Rust: 28-35
Quarters: 16-19, 12-16, 23-12, 26-17
Topschutters Charleroi: Green 24 ptn, Randle 14, Allen 13
Topschutters Antwerp: Hopkins 16, Black en Moors 11