• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België loopt toch 4x400m op EK, zonder 1 Borlée

  Jonathan Borlée (m) liep op het BK de 60 meter, maar met pijn.

  België vaardigt dan toch een 4x400-ploeg af op het EK indoor begin maart in Göteborg. Coach Jacques Borlée is bijgedraaid. Maar Jonathan Borlée zal er door een blessure niet bij zijn. "We proberen zo dicht mogelijk bij de derde plek te eindigen."

  Vorig weekend na het BK indoor in Gent sprak coach Jacques Borlée nog straffe taal. Hij was niet tevreden over de chrono's van enkele lopers en dreigde ermee niet met de aflossingsploeg naar het EK te gaan. "Als ik ga, is het om te presteren. We moeten een medaille halen."

  Vandaag neemt de vader van Kevin en Jonathan echter gas terug. Er gaat een ploeg naar Zweden, maar zonder Jonathan. "Die heeft een verrekking. Heel erg is die niet, maar met de zomer in het verschiet nemen we geen enkel risico", zegt Jacques Borlée.

  Hij geeft toe dat Kevin hem overtuigde om de ploeg uit te sturen. "Hij zei me dat hij zin heeft om te tonen dat hij de leider is en dat dat voor een uitstekende teamspirit kan zorgen."

  "Op het EK is het doel niet zozeer een medaille, wel een goeie sfeer in de ploeg. Hopelijk hervinden enkele jongens op het EK hun motivatie voor de zomer."

  "Ik neem naast Kevin Nils Duerinck, Antoine Gillet, Arnaud Ghislain en Tim Rummens mee. Het EK zal een vorm van teambuilding zijn. We proberen zo dicht mogelijk bij de derde plaats te eindigen."