• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Boonen: "Mijn vorm is nog een vraagteken"

  Tom Boonen raakte niet verrast op de verkenning.

  De voorbereiding van Tom Boonen op het openingsweekend verliep allesbehalve vlekkeloos, maar "ondertussen gaat het beter en beter met mijn conditie", zegt hij na de verkenning van de Omloop. De Belgische kampioen betwijfelt wel of hij in de Omloop kan meedingen naar de zege.

  Tom Boonen was samen met zijn ploegmaats van Omega Pharma-Quick Step op pad over het parcours van de Omloop. "De verkenning leverde weinig verrassingen op. Het parcours was al gekend."

  Tom Boonen maakte van de Taaienberg een vaste plek om eens aan de boom te schudden. "Of ik weer zal doortrekken op de Taaienberg? De beste plek daar is op kop. Als het kan, zit ik daar."

  "Mijn conditie is niet slecht, maar ook niet zoals vorig jaar. Het gaat wel beter en beter. Maar zeggen dat ik zaterdag zal meedoen voor de zege is voorbarig", vertelt Boonen aan Sporza.

  "Ik ben dit jaar nog niet voluit gegaan tijdens de koers, op 20 minuten in Oman na. Mijn vorm is dus nog een vraagteken. Na dit weekend zullen er veel vragen beantwoord zijn."

  Tom Boonen werd tijdens de voorbereiding onder meer geveld door een ontsteking aan zijn elleboog. "Ik heb er op de fiets weinig last van. 's Morgens en na de training wordt mijn elleboog wel wat stijf.

  "Ik kon ook trainen in de zon. Zaterdag starten houdt meer risico in, maar dat moet ik nu gewoon doen. Ik heb koersritme nodig. Ik mag wel geen dagen meer verliezen, want dan is het voorbij."

  "Beslis na de Omloop over Kuurne"

  Tom Boonen verzamelde al een handvol ereplaatsen in de Omloop, maar op het hoogste schavotje stond hij nog nooit. "Waarom? Simpel: ik ben nooit echt goed in de Omloop", zegt Boonen.

  "Ik werk niet specifiek toe naar deze koers. Win ik, is dat mooi meegenomen. De vorige jaren was het vaak net niet. Nu mijn voorbereiding minder was, is het misschien eens een keer net wél."

  "We hebben in elk geval een heel sterke ploeg. Terpstra is heel goed bezig. Het is niet aan mij om de koers open te breken. Of ik ook zondag rijd, zal afhangen van hoe zwaar het zaterdag was."

  Peeters: "Sterk in de breedte"

  Omega Pharma-Quick Step heeft in de Omloop meerdere ijzers in het vuur. "In de breedte zijn we heel sterk", zegt ploegleider Wilfried Peeters.

  "Terpstra is op topniveau en ook Stybar was heel gretig tijdens de verkenning. De Tsjech mist wel ervaring in de Omloop. Ook Sylvain Chavanel is in orde en kan verrassend uit de hoek komen."

  "Het is afwachten hoe goed Boonen is. Ik ben blij dat ik hem op de slotdag in Oman flink zag doortrekken. Zo wist ik dat hij er klaar voor was en stilaan de oude wordt. Ik geef hem zaterdag geen winstkansen, al kan het rap keren."