• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Suarez trekt dan toch niet naar CSKA Moskou

  Matias Suarez verhuist niet naar Rusland.

  De transfer van Matias Suarez van Anderlecht naar CSKA Moskou is afgeblazen. Nu hij door de medische tests raakte, vonden de ploegen geen akkoord meer. De Argentijn maakt het seizoen vol bij paars-wit.

  Suarez zou afgelopen zomer naar CSKA trekken. Anderlecht zou zo'n 10 miljoen euro ontvangen voor Suarez, maar de speler geraakte door een probleem met zijn knie niet door de medische tests.

  De Argentijn liet zich opereren, maar in december dook er opnieuw een medisch probleem op en raakte hij opnieuw niet door de medische tests.

  Ondertussen trainde Suarez weer mee bij Anderlecht en stelde hij zelf vragen bij zijn overgang. Ook vroeger had hij al meegegeven dat de Russische competitie niet zijn gedroomde bestemming was.

  Vorige week testte CSKA Suarez opnieuw en deze keer slaagde hij. Maar nu was er op clubniveau geen akkoord meer. Anderlecht geeft geen commentaar.

  Jacobs: "Ik ben niet verbaasd"

  Voor zijn vertrek naar Kopenhagen had coach Ariël Jacobs Matias Suarez onder zijn hoede bij Anderlecht. "Dit is voor niemand een goede zaak", zegt Jacobs aan Sporza. 

  "Ik ben niet verbaasd dat Suarez niet naar CSKA Moskou trekt. We waren samen met CSKA op stage in Spanje en hun kern leek mij gevormd. Toen ik hoorde dat Suarez nog tests moest ondergaan, had ik mijn twijfels bij zijn overgang."

  "Clubs die Suarez nu nog willen aantrekken, zullen zich altijd informeren over zijn knie. Maar dit mag hem niet blijven achtervolgen."

  Anderlecht grijpt door de mislukte transfer naast enkele miljoenen, maar heeft er sportief wel een troef bij. "Dit is geen gemakkelijke situatie", zegt Ariël Jacobs. "Suarez zal met zijn hoofd wellicht bij Moskou en bij een transfer zitten. Als hij fit is, moet hij weer een plaats in het elftal proberen af te dwingen."

  "Maar het seizoen is natuurlijk niet zo lang meer. De periode is kort. Ook voor Anderlecht en zijn coach is dit lastig. Maar als Suarez helemaal speelklaar is, kan hij een meerwaarde betekenen in de eindspurt."