• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Wat ik met Messi zou doen? Mandekking"

  Silvio Berlusconi (76): "Dit Barcelona gaat de geschiedenis in, samen met het Milan van de drie Nederlanders."

  Vanavond is het San Siro-stadion van Milan uitverkocht voor de komst van Lionel Messi en Barcelona in de achtste finales van de Champions League. Exact vandaag viert Silvio Berlusconi 27 jaar voorzitterschap bij Milan. Hij heeft tactische raad voor zijn trainer.

  76 is Silvio Berlusconi intussen en sinds vandaag is hij 27 jaar voorzitter van Milan. Al sinds 1986 heeft de mediamagnaat en ex-premier (binnenkort misschien opnieuw premier) er de macht.

  Berlusconi is nooit verlegen om een straffe uitspraak. Met de komst van Barcelona heeft hij er weer eentje in petto.

  "Dit Barcelona van de laatste jaren gaat de geschiedenis in, samen met het Milan van eind jaren 80, begin jaren 90. Het Milan van de drie Nederlanders (Van Basten, Gullit en Rijkaard, red) en trainer Sacchi", zegt Berlusconi.

  Net als Barcelona nu heerste Milan toen in Europa. "Milan heeft nu een jonge ploeg die moet groeien. Wij hebben een duidelijk project. Het wordt moeilijk vanavond. Barcelona heeft de touwtjes in handen en wij moeten proberen die touwtjes op het veld af te nemen. Wat ik met Messi zou doen? Mandekking." Afwachten of Milan-coach Allegri de raad van zijn voorzitter opvolgt.