• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stijnen: "Vier matchen is te gek voor woorden"

  Stijnen woonde de zitting op de bond bij.

  Beerschot-doelman Stijn Stijnen wordt zwaar gestraft voor zijn uitsluiting van zaterdag bij OH Leuven. De bond bedenkt hem met een schorsing van vier speeldagen. Beerschot gaat niet akkoord en gaat in beroep.

  Stijnen was maandag niet akkoord gegaan met het voorstel van het bondsparket dat hem twee matchen wou schorsen. De zaak kwam voor bij de Geschillencommissie van de bond en daar werd Stijnen op een zwaardere straf getrakteerd. Hij wordt vier speeldagen geschorst.

  Stijnen kreeg rood voor hands buiten zijn strafschopgebied. Dat is op zich geen overtreding die een zware straf inhoudt, maar de bond tilt vooral zwaar aan zijn gedrag na de uitsluiting. "Hij ging toen verbaal en fysiek agressief tekeer tegen de ref", klinkt het. De bond zegt ook dat het rekening hield met het verleden van de speler.

  De straf voor Stijnen werd zo in twee stukken opgedeeld: een speeldag voor de handsbal en drie voor zijn gedrag tegenover de scheidsrechter.

  Stijnen reageerde kort bij Sporza: "Ik ben erg verbaasd, dit is te gek voor woorden. Morgen zit ik samen met de voorzitter om te bekijken welke stappen we hiertegen kunnen ondernemen."

  Losada: "Paars in Brussel niet hetzelfde als in Antwerpen?"

  Beerschot-speler Hernan Losada heeft op zijn Twitter-account geprikkeld gereageerd op de schorsing voor Stijn Stijnen. "Als je respect wil, moet er eerst gelijkheid komen. Vier matchen voor Stijn? Misschien is het paars in Brussel niet hetzelfde als dat in Antwerpen."

  Losada verwijst hiermee naar de veel mildere schorsing voor Sacha Kljestan voor een elleboog (zie: Lees ook). Losada is een ex-speler van Anderlecht.