• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Skiester Aguilaniu: "Werken op mijn manier"

  Aude Aguilaniu: "Je mag je niet laten afleiden door je tegenstanders."

  De Belgische skiester Aude Aguilaniu revalideert na de operatie aan haar knie begin januari. Net voor haar blessure sprak ze over haar keuze voor België en haar discipline in het freestyle skiën: de skicross. Bekijk hier de reportage.

  Aude Aguilaniu besloot om in 2012 de Franse nationaliteit in te ruilen voor de Belgische. "Het was niet makkelijk om die beslissing te nemen, ik had toen ook relationele problemen", vertelt de skiester.

  "Ik heb voor België gekozen om onafhankelijker te kunnen zijn op het vlak van training, om gerichter te werken om mijn doelen te kunnen bereiken. Ik wil werken op mijn eigen manier."

  Aguilianu voldeed al aan de BOIC-norm voor de Winterspelen in Sotsji volgend jaar. "Het is moeilijk om nu te zeggen dat ik een medaille ga winnen. Maar ik kan wel zeggen dat ik er alles aan zal doen."

  "Niet laten afleiden door je tegenstanders"

  Aguilaniu komt uit op de skicross, een olympische sport sinds Vancouver 2010. In die spectaculaire discipline leggen vier skiesters in een rechtstreeks duel een parcours af met bochten en sprongen.

  "Je moet snel zijn en goeie bochten kunnen nemen. Je moet ook goed kunnen springen, je mag niet te lang in de lucht blijven hangen", somt Aguilaniu op.

  "Je moet snelheid maken en de goeie lijn blijven volgen en je niet laten afleiden door je tegenstanders. Want je strijdt met drie tegenstanders op hetzelfde parcours."