• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Montolivo: "Barcelona wordt een échte test"

  Masimilliano Allegri en Riccardo Montolivo op de persconferentie.

  In de competitie is Milan aan een opmars bezig, maar in de Champions League tegen Barcelona zullen de Milanezen pas écht getest worden. Spelverdeler Riccardo Montolivo kijkt uit naar de confrontatie van woensdag.

  "Deze match kon op geen beter moment komen", zegt Montolivo. "We zullen oog in oog staan met het beste team van de wereld. Nu zullen we zien hoe goed we écht zijn."

  Milan heeft wel weinig goeie herinneringen aan Barcelona. In hun laatste zeven matchen kon Milan geen enkele keer winnen. "De laatste twee jaar boden we wel telkens goed weerwerk. Het wordt belangrijk dat we hen niet te veel balbezit gunnen. Er zullen sowieso kansen voor ons komen."

  Ook coach Massimiliano Allegri (foto) acht zijn team niet kansloos. "Wij zijn geen lammetjes die rijp zijn voor de slacht. De wedstrijd begint met 0-0 en alles zal afhangen van wat er op het veld gebeurt. We moeten erin geloven dat we ons kunnen plaatsen."

  Barcelona-directeur Andoni Zubizarreta verwacht een moeilijke wedstrijd woensdagavond in Milaan. "In de knockout-fase zijn er geen favorieten. Milan heeft genoeg ervaring om het ons lastig te maken", zegt Zubizzareta.

  De ex-doelman reisde vorige week naar de VS om een bezoekje te brengen aan Tito Vilanova. De coach van Barcelona herstelt daar van zijn ziekte. "Hij stelt het goed. Hij is heel goed op de hoogte. Hopelijk is hij snel terug."