• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Colsaerts: "Geef me nog een paar weken"

  Nicolas Colsaerts: "Ik voel me nog niet helemaal thuis op de PGA Tour."

  Het gaat Nicolas Colsaerts niet voor de wind in zijn eerste PGA-seizoen. In de laatste twee toernooien, in Phoenix en Los Angeles, haalde hij de cut niet. Deze week speelt de Belg mee op het WGC Accenture World Match Play. "Een goeie start en mijn vertrouwen kan snel terugkeren."

  Na zijn successen op de Europese Tour en in de Ryder Cup vorig jaar verdiende Colsaerts een kaart voor de Amerikaanse PGA Tour.

  In zijn eerste optreden in San Diego is hij 44e, maar in de twee volgende toernooien mag hij niet aantreden op de laatste twee dagen.

  "Ik voel me nog niet helemaal thuis op deze Tour, maar dat is nog enkel een kwestie van weken..."

  "Het wordt net zoals enkele jaren geleden op de Europese Tour: spanning opbouwen voor de cut, dan spanning creëren voor een goede zaterdag en ten slotte zondag een vierde goede ronde op rij afwerken. Ik weet hoe het werkt..."

  In LA miste hij de cut met één slag. "Door een verkeerde keuze van golfclub op de 16e hole. Ik was heel boos. Zondag ben ik samen met (mijn caddy) Brian door de woestijn gereden, ideaal om die fout van ons beiden te vergeten..."

  Colsaerts in WGC Match Play: "Vertrouwen kan plots terug zijn"

  Deze week speelt Nicolas Colsaerts op het WGC Accenture World Match Play in Marana (Arizona). 64 golfers van de top 66 van de wereldranking duelleren er volgens de formule van rechtstreekse uitschakeling.

  "In de eerste ronde moet ik tegen de Amerikaan Bill Haas. Niemand is een makkie als je tegen de besten in de wereld speelt. Bill is in goeie doen, ik niet. Maar sport is geen wetenschap. Met een goeie break in het begin kan het vertrouwen plots terug zijn."

  "Mijn verre slagen zijn scherp als altijd, mijn afslag is geweldig. Dat zijn sterke wapens op een Match Play."