• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bond zoekt in Brazilië naar hotel voor WK

  Marc Wilmots en zijn staf in Brazilië.

  België heeft voorlopig goede papieren om zich voor het eerst sinds 2002 nog eens te plaatsen voor een groot toernooi en dus wordt niets aan het toeval overgelaten. Bondscoach Marc Wilmots vertoeft sinds zondag in Brazilië om er de beste hotels te zoeken met het oog op het WK.

  "Tien faciliteiten worden uitvoerig bestudeerd tijdens een vijfdaags bezoek", laat de bond weten. "Nadien volgt een diepgaande evaluatie. De Rode Duivels weten dus binnenkort waar ze eventueel hun tenten mogen opslaan tijdens het WK 2014."

  Wilmots wordt in zijn zoektocht bijgestaan door Nicolas Cornu (teammanager), Piet Huys (secretaris) en Piet Erauw (teamcoördinator). Voor dat trio is het niet de eerste trip naar Brazilië. Cornu, Huys en Erauw vergezelden in maart 2012 toenmalig bondscoach Georges Leekens al eens op zijn zoektocht naar een geschikte uitvalsbasis.