• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayat: "Ik gaf Ferrera opbouwende kritiek"

  Yannick Ferrera en Mehdi Bayat, toen alles nog koek en ei was in Charleroi.

  Charleroi-manager Mehdi Bayat was gisterenavond te gast bij La Tribune, het voetbalprogramma van de RTBF. Veel meer klaarheid over het ontslag van Yannick Ferrera gaf hij echter niet. "Er is wel iets gebeurd met de staf, maar dat is interne keuken."

  Ferrera stapte op, omdat hij bij een gesprek met het bestuur vertrouwen en respect miste. Bayat ging dieper in op dat onderhoud: "Dat gesprek was voor mij heel duidelijk. Met verwijten, maar ook constructief voor het welzijn van de club en haar mensen."

  "Het begon niet met felicitaties, maar het eindigde positief. Mijn kritiek was opbouwend. Yannick was misschien wat vergeten dat men niets alleen doet."

  Voor Bayat is de technische staf van Charleroi meer dan Ferrera alleen, hij bewierookt ook technisch directeur Luka Peruzovic. "Ik sta voor samenwerking en het behoud is een groot succes van iedereen die eraan meegeholpen heeft."

  "Yannick werd door de pers naar voren geschoven, omdat Peruzovic niet wilde praten. Dit is het succes van een hele groep. Yannick had het geluk om met zulke staf te werken."

  "De week voor ons gesprek is er wel iets gebeurd met de staf, maar dat is interne keuken", blijft Bayat vaag.

  De bestuurder zegt dat hij zijn ex-coach wel steunde: "Na de 0-4 tegen OHL dacht iedereen dat er een ontslag zou volgen, maar ik liet hem sereen voortwerken. Als dat niet in vertrouwen werken is, weet ik het niet."

  "Vooral een verlies voor Yannick"

  Ondanks de breuk blijft Bayat heel positief over Ferrera: "Hij is een grote trainer in wording, met enorme kwaliteiten. Het duo Ferrera-Peruzovic was een goed huwelijk tussen wijsheid en vuur."

  "Ik weet niet of dit voor Charleroi een verlies is, want onze werkwijze zal niet veel veranderen. Dit ontslag is vooral een verlies voor Yannick. Volgens mij heeft hij een fout gemaakt."