• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aalstar klopt Minsk, maar ziet concurrent winnen

  Chris Young (archieffoto) was goed voor 13 punten.

  Aalstar is uitgeschakeld in de Eurochallenge basketbal. Een ruime zege tegen Minsk kon Aalstar niet meer redden, want concurrent Bonn won ook. "De uitschakeling komt niet hard aan", zegt manager Frank Van Impe aan Sporza.

  Aalstar, nog altijd geplaagd door blessures, deed wat het moest doen tegen de Wit-Russen van Minsk: winnen. Liefst zeven spelers eindigden in de dubbele cijfers, goed voor een ruime 100-76-overwinning.

  Toch krijgt het Europese avontuur van Aalstar geen vervolg, want concurrent Bonn won verrassend bij groepsleider Oldenburg. Omdat Aalstar zijn twee duels tegen Bonn verloor, is de laatste groepswedstrijd in Oldenburg overbodig.

  "We trekken ons niks aan van de uitslag in Oldenburg", zegt manager Frank Van Impe aan Sporza. "We hebben ondanks de blessures een fantastische wedstrijd gespeeld tegen Minsk. Wij kijken enkel naar onszelf. De uitschakeling komt niet hard aan."

  "Als er iets minder blessures waren geweest, hadden we verder kunnen geraken. Het is al straf dat we met een halve ploeg (Aalstar mist drie spelers, red) vier keer op rij winnen. En het is ook mooi dat we als enige Belgische club na Nieuwjaar nog Europees speelden."

  Zaterdag speelt Aalstar de topper tegen Bergen. "We hopen tegen dan weer over Hartsock te kunnen beschikken. Week na week zullen we spelers recupereren. Hopelijk zijn we weer compleet bij de start van de play-offs."

  Aalstar - Minsk 100-76

  Quarters: 23-16, 26-17, 26-15, 25-28

  Aalstar: Raivio 20, Thompson 18, Steinbach 14, Young 13, Tofi 12, Van Langehove 12, Cummard 11