• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Schokeffect na mijn ontslag duurde een week"

  "Er zijn te veel zotte transfers geweest", vindt Chris Janssens.

  De onweerswolken blijven zich samenpakken boven het Lisp. Drie maanden na het ontslag van Chris Janssens gaat het onder de Egypitsche T1 Hany Ramzy van kwaad naar erger. "Het schokeffect van mijn ontslag heeft welgeteld één week geduurd", zegt Janssens zonder binnenpretjes in Het Nieuwsblad.

  "Tegen AA Gent won Lierse nog wel, maar erna bracht de nieuwe wind weinig beterschap. Integendeel", zegt Janssens. "Het is alleen maar erger geworden."

   "Terwijl dat niet hoefde, want Lierse telde bij de winterstop één punt meer dan vorig seizoen. Met mij als hoofdcoach hadden we 28 of 29 punten gepakt en dan was Lierse in eerste klasse gebleven."

  Lierse dreigt straks de rekening te betalen voor een falend beleid. Janssens: "Er is al veel beloofd, maar weinig gedaan."

  "Maged Samy heeft nood aan mensen die neen durven te zeggen, niet aan ja-knikkers. Samy zit vol goeie bedoelingen, maar hij is ook gemakkelijk beïnvloedbaar, terwijl een visie toch niet elke tien minuten mag veranderen."

  "Er zijn al een tijdje te veel zotte transfers geweest. Samy heeft een type als Fi Vanhoof nodig: iemand die het goed met hem meent en iets van voetbal kent. Voeg daar Samy's middelen aan toe en Lierse had al veel verder gestaan."