• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "MVP" Walsh ruilt Charleroi voor Bundesliga

  Matt Walsh stond bovenaan de MVP-ranking in de huidige competitie.

  Matt Walsh verlaat Charleroi en de Belgische competitie. De Amerikaanse topper gaat met onmiddellijke ingang naar Bamberg, de leider in de Duitse competitie. Dat maakte de Belgische topclub bekend op haar website.

  Charleroi spreekt zelf van een groot verlies: "Het vertrek van Walsh is een aderlating." De 30-jarige Amerikaan staat op kop in de MVP-ranking van de competitie en is ook de huidige topschutter met gemiddeld 18,9 punten in 15 duels.

  Volgens Charleroi zelf is Walsh wellicht aan zijn beste seizoen bezig, met ook nog gemiddeld 9,7 rebounds en 3,5 assists. "Dat lokte de aandacht van een pak Europese topclubs. Met Bamberg kan Walsh nog aantreden in de Final 16 van de Euroleague."

  "We zoeken geen vervanger voor Walsh en proberen het vertrek met de huidige kern op te vangen. Dandridge is terug uit blessure en Green is nieuw. Die twee kunnen het verlies van Walsh compenseren, al vrezen we wel dat we Walsh zullen missen voor zijn kwaliteiten in "money time"."

  Walsh keerde in 2012 terug naar Charleroi, waar hij ook al tussen 2007 en 2009 basketbalde. In de NBA speelde hij ooit 20 matchen voor Miami Heat.