• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "De Ketele en Van Hoecke mikken weer op podium"

  De Ketele en Van Hoecke op weg naar de wereldtitel in 2012.

  Woensdag start in Minsk het WK baanwielrennen. De Belgische medaillehoop ligt bij Gijs Van Hoecke en Kenny De Ketele, titelverdedigers op de ploegkoers. Het is ook uitkijken naar de ploegenachtervolging.

  Sporza radio belde Peter Pieters, de bondscoach van de Belgische ploeg, over wat het WK in Wit-Rusland zal brengen.

  "Op het vorige WK waren we verwend met drie medailles", zegt Peter Pieters (rechts op kleine foto). "Nu gaat het duo De Ketele/Van Hoecke voor het podium op de ploegkoers. De Ketele mikt solo ook hoog in de puntenkoers."

  "Woensdag in de achtervolging mikken we op een Belgisch record. Op de Spelen voldeed het kwartet niet aan de verwachtingen en dat is een drijfveer voor hen. Als ze een goeie prestatie neerzetten, is dat belangrijk voor de spirit van de ploeg."

  "Vele toppers pasten voor dit WK. Je zult altijd zien dat in het jaar na de Olympische Spelen vele toppers kiezen voor rust of een pagina in hun loopbaan omslaan;"

  Livestream van sporza

  Op sporza.be kunt u donderdag, vrijdag en zondag het WK live bekijken op de livestream.