• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vossen: "Ben sowieso 1 à 2 weken out"

  Jelle Vossen liep zondag een blessure op aan zijn enkel.

  0 / 0

  Jelle Vossen liep zondag een blessure op aan zijn enkel.

  Racing Genk moet zijn spits Jelle Vossen even missen. De aanvoerder staat één à twee weken aan de kant met een enkelblessure. "Ik moet nu goed rusten", zegt de aanvaller, die stiekem hoopt er weer bij te zijn tegen Gent, op 9 maart.

  Jelle Vossen verstapte zich gisteravond in de competitiematch tegen Kortrijk (2-0). Heel Genk - de aanvaller uiteraard zelf incluis - hoopte dat hij Stuttgart zou halen. Vanochtend onderging hij een resem onderzoeken. Wat er juist mis is met Vossens enkel, is nog niet helemaal duidelijk. Maar het gaat al zeker niet om een breuk.

  "Mijn enkel is zwaar verstuikt en dat betekent dat ik sowieso één of twee weken out ben", zegt Jelle Vossen. "Ik moet dus passen voor de komende matchen."

  "Het is belangrijk om nu goed te rusten en met mijn voet omhoog te liggen. Ik moet proberen om er zo weinig mogelijk op te steunen. Stuttgart en Standard komen te vroeg, daarna heb ik nog een week om klaar te geraken voor Gent."

  Vossen raakte geblesseerd zonder dat een andere speler in de buurt was. "Het ligt deels aan het veld. Ik heb mijn voet omgeslagen op een oneffenheid, ik heb een stuk uit de grasmat gehaald."

  Vossen mist donderdag de return tegen Stuttgart in de 1/16e finales van de Europa League. "Ik heb vertrouwen in een goeie afloop", zegt de Genkse aanvoerder.

  "We zitten in een goeie periode en we hebben een goeie uitgangspositie (1-1). Dat betekent niet dat het makkelijk zal worden. Het blijft een Duitse ploeg, maar het zou mooi zijn om nog een ronde verder te komen."