• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tyson en Holyfield knuffelen 15 jaar later

  Mike Tyson voert in de Amerikaanse theaterzalen een onemanshow op over zijn turbulente leven.

  Myke Tyson en Evander Holyfield zijn weer dikke vriendjes. De twee ex-bokskampioenen kwamen elkaar tegen tijdens een event voor een supermarkt en vielen elkaar in de armen. In 1997 beet Tyson in Holyfields oor tijdens een kamp om de wereldtitel.

  Het beeld van 28 juni 1997 is op het netvlies gebrand van elke boksliefhebber. Tijdens een kamp om de wereldtitel bij de zwaargewichten beet Tyson in het oor van Holyfield.

  Las Vegas, waar de kamp plaatsvond, en heel de bokswereld stonden op hun kop. De kamp werd in de derde ronde stopgezet en Tyson werd uitgesloten.

  Meer dan 15 jaar later hebben de twee elkaar hartelijk begroet toen ze samen promotie maakten voor een supermarktketen in Chicago. Tyson (46) knuffelde Holyfield (50) innig bij het weerzien. "Ik ben fan van Evander. Voor altijd ben ik aan hem gelinkt", zegt Tyson.

  Tyson is dezer dagen op tournee door de VS met een onemanshow over zijn turbulente leven en zijn bokscarrière. Holyfield komt in die show ook ter sprake en zag de show. "Mike is dankbaar, omdat ik hem vergeven heb. Hij heeft ook zichzelf vergeven. Dat is de manier waarop je in dit leven moet staan."