• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thijs: "Boek elke dag wat vooruitgang"

  Bernd Thijs werkt nog steeds aan zijn comeback na zijn blessure.

  Bernd Thijs moet al bijna het hele seizoen aan de zijlijn toekijken. De middenvelder van AA Gent revalideert van een knieblessure en zet langzaam maar zeker stappen vooruit.

  "Het is zwaar, maar het gaat de goeie kant op", vertelt Thijs. "Elke dag werken om een klein beetje vooruitgang te boeken. Je moet je optrekken aan de kleine verbeteringen die je ziet, dag na dag, week na week."

  De 34-jarige Thijs, aanvoerder van Gent, wil volgend seizoen graag in het nieuwe stadion voetballen. "Zo lang mijn lichaam mee wil, wil ik nog voetballen. Maar nu is mijn revalidatie het belangrijkste. Ik wil hard werken om zo snel mogelijk terug te keren."

  AA Gent beleeft een rotseizoen en dat heeft ook Bernd Thijs gezien. "Het is de afgelopen maanden niet gelopen zoals we gepland hadden", zegt de kapitein.

  "Het is wel een positiever verhaal na de winterstop. De ploeg staat er weer. Nu moeten we proberen om het seizoen goed af te sluiten in Play-off II. Als we die winnen, dan kunnen we via die barrages nog Europees voetbal halen."

  Thijs staat niet op het veld, maar hij speelt wel een rol in de kleedkamer. Na het akkefietje tussen Mboyo en Boeckx bemiddelde hij. "Ik zat mee om de tafel om het als volwassenen uit te praten."