• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roelandts: "Hoop op hoofdvogel in voorjaar"

  Lotto-Belisol heeft het parcours van de Omloop verkend. Kopman Jürgen Roelandts kijkt uit naar de Belgische openingskoers. Ploegleider Herman Frison hoopt op een doorbraakjaar voor Roelandts.

  "Het wordt een vreemde koers zaterdag, zonder oortjes", zegt Jürgen Roelandts aan Sporza. "De finale is ook veranderd, een verkenning was dus noodzakelijk."

  Roelandts miste vorig jaar het voorjaar na een zware val in de Tour Down Under. "Ik heb er heel veel zin in. Het deed deugd om nog eens over de Eikenberg te rijden, al wou mijn vinger niet mee."

  Roelandts heeft last van een gebroken vingerkootje. "Het valt mee, maar op de kasseien heb ik meer last dan verwacht. Het is soms moeilijk om te schakelen, dus het kan een nadeel zijn."

  Roelandts is zaterdag de enige kopman bij Lotto-Belisol. "Er mag druk zijn. Ik ben heel gemotiveerd, ik heb goed getraind en ik heb er alles aan gedaan om goed te zijn", zegt Roelandts.

  "Er zijn weinig kansen in het voorjaar, dus ik hoop dat alles nu op zijn plaats zal vallen. Het zou mooi zijn om de hoofdvogel eens af te schieten in het voorjaar. Als ik geen slechte dag of pech heb, dan rijd ik de finale."

  "Het openingsweekend is belangrijk, ook zondag met Greipel. Het zou de druk wat wegnemen. Maar we zijn goed begonnen aan het seizoen en de sfeer is goed. Dat zullen we tonen in de koersen."

  Frison: "Hoop op doorbraakjaar van Roelandts"

  Herman Frison begeleidde de renners van Lotto-Belisol op de verkenning van het parcours van de Omloop. "We hebben een leerrijke tocht achter de rug. Het is toch altijd wennen aan de kasseien."

  "Wij trekken zonder druk naar Gent. We zijn heel goed begonnen aan het jaar, het is ooit anders geweest. We leven op een wolk en hopelijk trekken we dat door in het openingsweekend."

  "Onze teller staat al op 11 overwinningen, maar we zijn er nog lang niet. Het openingsweekend is altijd belangrijk voor Belgische ploegen, eigenlijk begint het seizoen zaterdag pas."

  Lotto-Belisol wil in de Omloop scoren met Jürgen Roelandts. "Jürgen verdient het om een keer te winnen. Hij heeft hard gewerkt en is al een tijdje goed bezig", zegt ploegleider Herman Frison.

  "Ik hoop dat het zijn jaar van de doorbraak wordt. Je moet hard werken om er te komen en ik denk dat Jürgen dat de voorbije twee jaar heeft gedaan. Hij is een talent en ik ben er zeker van dat hij nog mooie dingen zal laten zien."

  "Ik ben er 100% van overtuigd dat hij er dicht bij zal zitten. Zonder tegenslag had hij al iets gewonnen. Hij moet nu gewoon een beetje geluk hebben."