• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Odjidja: "Lastig opboksen tegen de verhalen"

  Vadis Odjidja was maandag te gast in Extra Time.

  Vadis Odjidja heeft in Extra Time verteld waarom hij een dipje heeft beleefd na zijn mislukte transfer naar Everton. De middenvelder van Club stond eind augustus op het punt om naar de Premier League te verkassen, maar de transfer raakte toen niet op tijd rond.

  "Het is geen makkelijk jaar geweest. Er kwamen allerlei verhalen en daar had ik het moeilijk mee. Dat ik het liet lopen? Dat was absoluut niet juist. Het is niet makkelijk om op te boksen tegen die verhalen", zegt Odjidja in Extra Time.
   

  "Je staat er dan een beetje alleen voor en dat is frustrerend. Veel mensen bij de club dachten dat die verhalen ook juist waren en dan is het moeilijk. Dat voel je, het was anders. Maar nu is alles weer beter, ook de groepssfeer."

  In de winterstop richtte Everton zijn pijlen niet meer op Vadis Odjidja, maar op de Nederlander Leroy Fer. Die transfer ging uiteindelijk ook niet door. "Nu heb ik geen contact meer met Everton", zegt Odjidja.

  "Ik volg het internationale voetbal, maar ik kijk niet speciaal naar Everton. In de Premier League spelen is een droom, maar niet alle dromen komen ook uit."

  Odjidja werd door Club-coach Garrido af en toe op de rechterflank geplaatst. "Ik heb de coach gezegd dat dat niet mijn favoriete positie was. Dat ik vond dat ik andere kwaliteiten had die nuttiger waren voor de ploeg op een andere positie." Tegen Lokeren speelde Odjidja als verdedigende middenvelder.