• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fransman Hivert klopt Valverde in Andalusië

  Jonathan Hivert juicht.

  0 / 0

  Jonathan Hivert juicht.

  Jonathan Hivert (Sojasun) heeft de tweede rit gewonnen in de Ruta del Sol. De 27-jarige Fransman klopte in een sprint van een select groepje Alejandro Valverde, die zondag rit 1 gewonnen had. De Spanjaard behoudt zijn leiderstrui.

  Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen) was de laatste overlever van de vroege vlucht op het heuvelachtige parcours in Andalusië. Hij werd op de laatste "col" van de dag ingerekend door het peloton en zou uiteindelijk 62e worden om ruim 11 minuten.

  Op die Puerto de las Palomas ontsnapten 21 renners, onder wie vijf Belgen. Op de hellende slotstrook was Hivert de snelste. Jurgen Van den Broeck werd zesde en rukt op naar de tweede plaats in de stand.

  Jonathan Hivert: "Op Puerto de las Palomas hing ik aan het rekkertje, maar ik zag ook dat er in de groep eigenlijk niemand nog écht goed was. Ik heb op mijn tanden gebeten."

  "Ik wist dat er in de finale een hellinkje was op 400 meter van de streep, maar die was toch steiler dan verwacht. Achter mij viel alles echter wat stil en met nog 300 meter voor de boeg, zat ik plots alleen. Ik ben er dan voluit voor gegaan. Ik heb vandaag vooral gewonnen op moed en kracht."

  Ruta del Sol (Spa-2.1)

  Uitslag rit 2

  01. Jonathan Hivert (Fra) 164 km in 4u06'36"
  02. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
  03. Bauke Mollema (Ned)
  04. Simone Ponzi (Ita) op 3"
  05. Davide Rebellin (Ita) z.t.
  06. Jurgen Van den Broeck
  07. Sander Armée
  08. Robert Gesink (Ned) 7"
  11. Bart De Clercq

  Stand na rit 2

  01. Alejandro Valverde (Spa) in 4u13'22"
  02. Jurgen Van den Broeck op 7"
  03. Bauke Mollema (Ned) 11"
  04. Simon Spilak (Svn) 12"
  05. Bart De Clercq 17"
  06. Jakob Fuglsang (Den) 19"
  10. Sander Armée 30"