• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Scholz is de volgende voor een topclub"

  Scholz (wit) in duel met Bacca.

  Alexander Scholz speelt nog maar enkele weken voor Lokeren. In een mum van tijd ontwikkelde de 20-jarige Deen zich als een rots in de branding in de verdediging. Nog opvallend bij Lokeren: tegen Club zat de zoon van Theo Custers op de invallersbank.

  Alexander Scholz speelde zijn eerste wedstrijd voor Lokeren op 13 januari. Amper een maand later is de Deense verdediger niet meer weg te denken uit de ploeg van Peter Maes.

  Maes zelf is vol lof voor Scholz. "De voorbije weken hebben we gezien dat Scholz enorm veel kwaliteiten heeft", zegt de coach in de kranten. "Die jongen heeft heel veel talent. Ik denk dat hij de volgende is voor een topclub."

  Scholz zelf is een rustige jongen en een boekenwurm. Hij laat zich niet afleiden. "Het gaat heel snel, dat geef ik toe. Maar ik voel me super. Het gaf een kick om de bal af te pakken van Eidur Gudjohnsen." Lokeren haalde Scholz weg in IJsland. Hij heeft een contract voor 2,5 seizoenen.

  Zoon van Theo Custers: "Ik heb enorm genoten"

  Opvallend op de bank van Lokeren zondag tegen Club Brugge: de 17-jarige doelman Bo Geens. Bo Geens is de zoon van ex-doelman en ex-Rode Duivel Theo Custers. "Mijn papa zei me dat ik rustig moest blijven en gewoon mezelf moest zijn", zegt Geens in Het Laatste Nieuws. "Ik heb hier enorm van genoten."