• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik kan niet anders dan Pistorius' meetings te schrappen"

  Peet van Zyl is de manager van Pistorius. Hij ging hem opzoeken in de gevangenis.

  Oscar Pistorius wordt beschuldigd van moord op zijn vriendin en zit sinds eind vorige week in de cel. Volgens zijn manager moet alle aandacht de komende weken naar zijn verdediging gaan en is er geen plaats voor sport. De paralympische atleet riskeert levenslang.

  Het leven van Oscar Pistorius (26) nam vorige woensdagnacht een dramatische wending. Zijn vriendin, Reeva Steenkamp, werd ten huize Pistorius dood aangetroffen, met vier kogels in haar lichaam.

  Een dag later werd Pistorius officieel in beschuldiging gesteld van moord. De procureur in Pretoria stelt dat Pistorius zijn vriendin met "voorbedachten rade" doodschoot.

  Pistorius zit in de gevangenis in afwachting van zijn proces en intussen stapelen de bewijzen zich tegen hem op. Zo vond de politie onder meer een bebloede baseball-knuppel in zijn huis.

  Van atletiekwedstrijden is de volgende maanden geen sprake. "Ik kan niet anders dan alle meetings waar Oscar tot nu toe is voor ingeschreven, te schrappen", zegt zijn manager Peet van Zyl. Pistorius - ook Blade Runner genoemd - zou in Australië, Brazilië, de VS en in Groot-Brittannië lopen de volgende maanden.

  Andere partners en sponsors haken voorlopig nog niet af, voegt Van Zyl eraan toe. "De contracten zijn er en die eerbiedigen ze. De sponsors wachten de uitkomst af van de juridische procedure."